Coach in Zwolle

Mijn naam is Marcel Draaijer en ik ben sinds 2018 als coach actief in mijn eigen praktijk.
In deze praktijk begeleid ik met veel liefde mensen bij hun persoonlijke groei.
Hieronder leg ik kort uit hoe mijn pad mij heeft gebracht tot wat ik nu ben.


Mijn weg naar persoonlijke groei

Al meer dan 18 jaar ben ik bezig met energetisch werk.
Het begon allemaal toen ik als jonge twintiger na een burn-out in contact kwam met reiki. Ik zag in dat het werkte. Dat ik van die vreemde handopleggingen beter werd. Dat de behandelingen me voedde en dat ik daarmee weer energie en motivatie terug vond. Ik kreeg inzichten die me hielpen in een stukje bewustwording van hoe energie werkt. Er kwam meer balans in de management van tijd en energie.  En ik deed in die periode mij eerste opleiding; Reiki in 1ste en 2de graad.

Daarna volgen er vele levenservaringen die mij verder en verder op het spirituele pad voerden. Die mij meer en meer leerde over het leven zelf en mijn eigen essentie. Over mijn valkuilen en kwaliteiten en over mijn interesses en mijn essentie. Ik werd bij elke ervaring sterker op dit spirituele pad getrokken.

Zeker na mijn scheiding met de moeder van mijn 2 prachtige kinderen had ik het meer dan ooit nodig. En dat was het startschot voor een soort 2de fase. Ik merkte dat reguliere zorg niet meer voldoende was voor mij. Ik ging via allerlei spirituele leraren dieper dan ooit met persoonlijke processen. En door mijn groeiende nieuwsgierigheid naar de werking van al deze methodes groeide de behoefte om zelf trainingen en opleidingen volgen.

Ik kwam in aanraking met vele vormen van energetisch werk. Onder andere een opleiding in mediumschap bij Anneke Klaassens waarbij ik leerde meer in contact te komen met mijn intuïtie. Ik kwam er achter dat er meer was tussen hemel en aarde. Ik volgde een opleiding in systemisch werk (familieopstellingen) bij  Sonja Elferink. Hier leerde ik hoe (trauma)energie van invloed is op je lichaam en geest en hoe je heling kunt brengen in zulke situaties. Maar ook de kracht van meditatie en visualisatie leerde ik kennen. Kennis van (non)dualiteit, van edelstenen, van voeding en beweging. Ook de helende werking van een ijskoud bad en ademwerk mocht ik ervaren. Ik las boeken en sprak mensen en vergaarde naast de reguliere opleidingen en trainingen steeds meer kennis en kwaliteiten.


Spirituele energiecoach Marcel Draaijer uit Zwolle - Systemische coaching

Opleidingen en trainingen:

Overige ervaringen:

  • Meditatie en visualisatie (Workshops en eigen ervaring)
  • Wim Hof Methode (Workshops en eigen ervaring)
  • Ademwerk (Workshops en eigen ervaring)

Anderen helpen naar spirituele groei

Langzaam groeide het idee om zelf mensen te gaan begeleiden. Mensen die, net als ik enkele jaren terug, er alleen niet meer uit komen. Die niet meer genoeg hebben aan de hulp van hun partner, vrienden of familie. Of die in de reguliere zorg zijn vastgelopen. Maar ook voor hen die alleen geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei, spiritueel of niet, wilde ik ter beschikking staan. Omdat iedereen zijn eigen weg heeft te bewandelen. En zodoende ben ik oktober 2018 gestart met mijn werk als spiritueel coach in mijn eigen praktijk.

Ik wil met dit verhaal mensen graag aanraken in hun essentie. En om ze uit te dagen, te inspireren om naar binnen te keren en daar, net als ik ooit ontdekte, de antwoorden en heling te vinden op de vele vragen en problemen die een mens kan hebben.


Spirituele praktijk Marcel Draaijer

“Graag help ik jou op jouw pad om te worden wie je werkelijk bent”

Mijn hulp als spirituele energiecoach

In een individueel consult begeleid ik iemand met een inzichtelijk onderzoek naar
zichzelf (zijn of haar achtgrond) aan de hand van mijn systemisch werken.

Bij een relatie consult wordt de communicatie en relatie tussen twee mensen verbetert.

Heb je vragen over mijn proces of over een van mijn consulten.
Neem gerust contact met me op. Ik beantwoord ze graag.